Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Det franske sykkeleventyret

Tour de France er årets høydepunkt for mange. Rittet avsluttes i Paris, og det er alltid en skikkelig folkefest i byen den dagen målstreken krysses. Dersom du vil ta del i moroa er det best å være tidlig ute med planleggingen.

Pakketur eller full fleksibilitet

Noen velger å reise rundt for å få med seg flest mulige etapper, men den ultimate opplevelsen er selvfølgelig å være vitne til målgangen i Paris. Du har mange muligheter enten du ønsker å få med deg flere etapper eller kun sisteetappen, vil gjøre det til en sykkelferie eller kun være publikum, og om du vil benytte deg av en av de mange pakketilbudene eller skreddersy ferien selv. Hva som er best av pakketur og en reise du setter sammen selv avhenger av dine preferanser og planer for turen. Pakketurer kan være kostbare, men også veldig praktiske. Dersom du synes planlegging er noe styr og er villig til å grave litt dypere i lommeboka for at noen skal arrangere alt for deg, er pakketurer utvilsomet helt ideelt. Noen synes derimot at planleggingen er en viktig del av turen, og foretrekker friheten til å skreddersy alle detaljene selv i tillegg til å spare noen kroner.

Noe for hele reisefølget

Dersom du reiser med noen som ikke er like interesserte i sykling som deg, kan heldigvis Paris by på noe for hele reisefølget. Man kommer ikke utenom Eiffeltårnet, som blant annet har restauranter, butikker, utstillinger og en skøyteisbane på vinteren. Ellers kan du også få litt ekstra kulturelt påfyll ved å besøke det berømte monumentet Triumfbuen, et av de mange flotte museene, det praktfulle og myteomspunnede slottet i Versailles og selvfølgelig Notre-Dame. Katedralen er fremdeles stengt etter brannen i april 2019, men tiltrekker likevel mange skuelystne turister hver dag. For de handleglade i reisefølget vil Avenue de Champs-Élysé være en sikker vinner, her er det nemlig et stort utvalg merkebutikker og motehus. Når koffertene er litt for tunge etter all handlingen og alle attraksjonene på listen er besøkt, kan det kanskje friste med en tur til magiske Disneyland Paris?

Source: Unsplash

Få med deg sjarmøretappen fra norskesvingen

19. juli er det klart for parademarsjen inn til Paris, og mange nordmenn samler seg i den norske svingen. Norskesvingen ligger etter tunnelen i svingen mot gaten som fører mot Triumfbuen, og her er det fantastisk stemning hele dagen. Rytterne sykler sine aller siste runder på Champs-Élysé, et landemerke i Paris og ofte beskrevet som verdens vakreste aveny. En av fordelene med å få med seg målgangen er at du kan planlegge turen i god tid. Du trenger ikke vente på at etappene skal annonseres, da rittet alltid avslutter på Cham1ps-Élysé, noe det har gjort siden 1975. Det var Egen Bernal som gikk av med seieren i 2019, og du kan følge med på tipping resultater og odds på bet365 underveis i rittet for å se hvordan det ligger an med de ulike rytterne. Det er for tiden Egan Bernal, Chris Froome og Primož Roglič som har best odds, men mye kan skje før startskuddet går av, og det er mange mil som skal sykles og bratte fjell som skal klatres.

 

Source: Unsplash

Storbyferie og sykling

Da er det bare å sette i gang med planleggingen av ferieturen. Blir det flere etapper og full fokus på syklingen, eller en kombinasjon av storby- og sykkelferie? Uansett hva du velger må du huske å sette av 19. juli for å få med deg avslutningen på årets største sykkelbegivenhet.


Copyrighted content. All Rights Reserved.