Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Fotballferie i Paris

Kilde: Pixabay

Vi nordmenn er gjerne best kjent med engelsk, tysk og italiensk fotball, men Frankrike er også en fotballnasjon det er verdt å merke seg - og besøke. Franskmennene er kjent for sin lidenskap, og den finner du også både på tribunen og på fotballbanen. Og enten det er det franske landslaget eller klubbkamper du ønsker å få med deg, så er Paris stedet å reise til for å se fransk fotball.

2021-2022-sesongen i franske ligue 1 er over, og endte med topplassering for Paris Saint-Germain (PSG), som er laget å følge i Paris. Også på kvinnesiden gjorde PSG det skarpt, med en andreplass i division 1 féminine, som er kåret av UEFA til å være den beste kvinnaligaen. Hvis du ønsker å se kvinnefotball er altså Frankrike definitivt landet du bør reise til.

Men selv om én sesong er over, så er det ikke lenge til både herre- og damesiden starter opp igjen i henholdsvis august og september, og man kan trygt begynne å planlegge en tur for høsten allerede nå. Sommerens overgangsvindu gjør at det kan bli store forskjeller i stallen både hos PSG og andre franske lag, så resultatene fra vårparten gir ikke nødvendigvis grunnlag for å vite hvordan høstsesongen utfolder seg.

Kilde: Pixabay

De aller fleste kampene i både ligue 1 og division 1 féminine spilles i helgene, som gjør det enklere å kombinere en fotballtur med fri fra jobben. Vær likevel obs på at det kan hende at kampdatoene flyttes, også på kort varsel, og at man derfor bør regne med å være i Paris en dag eller to ekstra for sikkerhets skyld.

Heldigvis er det rikelig med andre severdigheter og aktiviteter man kan få med seg, slik at det ikke er vanskelig å finne noe å gjøre med et par ekstra dager i Paris. Man kan for eksempel dra på omvisning på Stade de France, der landslaget spiller - eller gjøre noe som ikke handler om fotball i det hele tatt. Både gode matopplevelser og kulturopplevelser står i kø, så det finnes rikelig å velge mellom.

Takket være et solid flytilbud fra de aller fleste større norske byer er det både lett og forholdsvis rimelig å komme seg til Paris, særlig om man også klarer å få kampdatoene til å klaffe med når flyselskapene har salg. I tillegg er generelt sett prisnivået på billettene til franske kamper betydelig lavere enn det du kan forvente fra for eksempel engelsk fotball, slik at du har muligheten til å få med deg skikkelig god fotball til et lavere budsjett.

For deg som har fokuset mer på at ting skal være lettvint enn på pris, finnes det også en rekke selskaper som tilbyr pakketurer der alt er inkludert, slik at du slipper å lete etter både flybilletter kampbilletter og hotell hver for seg.


Copyrighted content. All Rights Reserved.