Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Notre Dame

Notre Dame de Paris er en gotisk katedral i Paris og er en av byens aller mest populære turistmål. Notre Dame er også hovedsete for den romersk katolske erkebispedømmet. Katedralen er bygd på øyen Île de la Cité, som er en øy i elven Seinen som renner gjennom Paris. Notre Dame har 2 høye tårn på 69 meter og er kjent for sine store malte glassvinduer.

Notre Dame betyr vår frues kirke med klare hentydninger til jomfru Maria. Det finnes flere kirker som bærer dette navnet med Notre Dame i Paris er den dessidert mest kjente av dem.  

Arbeidet med å oppføre kriken startet rundt år 1160 og det tok nesten 200 år før katedralen var ferdigstilt. Kirken er et betydelig symbol for den gotiske byggestilen på den tiden. Kirken har etter dette blitt modifisert flere ganger speiselt i det 18 århundrede. Den har også blitt renovert nylig men da hovedsaklig med tanke på vedlikehold fremfor modernisering.

Notre Dame de Paris er også kjent for sitt spektakulære orgel som alle organister verden rundt drømmer om å få spille på. Orgelet har hele 7800 piper og har enorme dimensjoner. De over 50 organistene som har hatt æren av å være organist i katedralen gjennom dens historie harfått spille på noe av det mest spektakulære orgelet som har eksistert på sin tid.


Copyrighted content. All Rights Reserved.