Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Paris-Saint-Germain - en viktig del av identiteten i Paris

Kjærlighetens by, Eiffeltårnet, baguette, croissant og snegler er gjerne det man assosierer med byen Paris. Samtidig er Paris også en av verdens mest besøkte byer med 21,6 millioner turister fra utlandet i 2023. Byen kjent som den mest romantiske byen i verden har noe å tilby for alle, enten man ønsker å ta og føle på romantikken eller ikke. Men fotball er kanskje ikke noe majoriteten tenker på når de ankommer Paris – likevel begynner det å bli realiteten for flere og flere. Byens fotballag Paris-Saint-Germain blir en stadig viktigere del av Paris identitet.

 

Kilde: Pixabay

Paris-Saint-Germain

Det er mye en fotballinteressert turist i Paris kan gjøre. Byens største fotballag, Paris-Saint-Germain FC som ble grunnlagt i 1970 er storklubb i den franske fotballigaen, og spiller også i Champions League. De har så langt ikke dratt hjem noen enorme meritter, men har likevel klubben fått en stor supporterskare.

Om du ønsker å få en fin og interessant tur også for den fotballinteresserte kan det være en idé å besøke PSGs hjemmebane. Hjemmebanen Parc des Princes (Prinsenes park) som tidligere var det franske fotballagets hjemmebane er nå nesten 50 år gammel, men føles fortsatt som et moderne stadion, takket være at arkitektene designet den med et futuristisk utseende. I dag tilbys det omvisning rundt i stadion for de som er interessert i dette.

Se en kamp på Parc des Princes

Det er lett å komme seg til Paris, men dersom du ønsker å se en hjemmekamp på Parc des Princes er dette noe mer komplisert. Å kjøpe billetter er i utgangspunktet enkelt nok gjennom internett eller telefon, men de siste årene har kampene vært så populære at stadion i mange tilfeller selges ut, på tross av sine mer enn 48 000 seter. Det lover derimot god stemning på kampen om du skulle få en plass. Derfor kan det i mange tilfeller lønne seg å bestille billetter gjennom for eksempel en reisearrangør for fotballreiser.

 

 

Kilde: Unsplash

 

Etter kampen har Paris mengdevis å velge mellom. Enten du ønsker å forlenge fotballopplevelsen med en tur på en av de mange fotballpubene for å feire med Les Parisiens, eller om du ønsker en mer kulinarisk opplevelse på restaurant. Som sagt  trenger heller ikke resten av turen til Paris oppleves som kjedelig. Med verdenskjente monumenter som Eiffeltårnet, Notre Dame, Versailles, Palais du Louvre og Triumfbuen kan selv det å gå seg bort i Paris romantiske gater føre til et opplevelseseventyr.

 

Verdenskjente Paris har noe å by på for alle, enten det er fotballkamp eller omvisning av hjemmelaget PSG eller romantisk sightseeing av historiske og vakre monumenter. Husk likevel at som med det meste annet når man er turist kan det i mange tilfeller lønne seg å bestille billetter på forhånd slik at man ikke blir svindlet eller opplever at det er utsolgt. På den måten kan du øke sannsynligheten for at ferien blir en god opplevelse for alle.


Copyrighted content. All Rights Reserved.