Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Kan Casper Ruud imponere Roger Federer i French Open igjen?

Det er spesielt tre sportsgrener som setter Paris på kartet som en viktig idrettsby: sykling, fotball og tennis. Alle kjenner til det franske sykkeleventyret Tour de France, Parc des Princes er en godt kjent stadion blant fotballinteresserte og i månedsskiftet mai–juni er det duket for det tradisjonsrike tennismesterskapet French Open.

Det norske stjerneskuddet

Christian Ruud er et kjent navn i tennisverdenen, men nå er det sønnen Casper som søkelyset er rettet mot. 21-åringen er blant de 50 beste på verdensrankingen, og han er den første norske herrespilleren på Grand Slam-nivå siden slutten av 1990-tallet. I French Open 2019 fikk Christian Ruud vise seg frem mot tennislegenden Roger Federer, en av de eldste og beste tennisspillerne i Grand Slam-turneringen. Federer har også spilt mot faren til Casper, da den kommende sveitsiske tennisstjernen selv gjorde sin debut som proffspiller. Federer uttalte at det var vanskelig å finne svakheter i spillet til Casper, og han var lettet over å vinne. Etter en litt tøff start klarte Ruud virkelig å samle seg i det tredje settet, men det endte til slutt med tie-break som Federer gikk seirende ut av. Men det var så nære ved for Ruud.

En annen spillestil

French Open arrangeres på stadionet Roland Garros i mai og juni hvert år, og er en av de fire årlige Grand Slam-turneringene. French Open startet i 1891 som en nasjonal turnering, og ble åpnet for utenlandske spillere i 1925. Det er den eneste av Grand Slam-mesterskapene som spilles på grusbane, og forskjellen mellom grusbaner, gressbaner, Hardcourt og Plexicushion er stor. Mange av de største tennisspillerne som briljerer i for eksempel Wimbledon opplever store utfordringer på grusbane, da det blant annet senker farten på ballen og dermed fører til en helt annen spillestil og -opplevelse. French Open regnes ofte som den nest mest prestisjefulle turneringen i Grand Slam etter Wimbledon (de to andre er Australia Open og US Open), i tillegg til å være den mest fysisk krevende turneringen i verden.

 

 

Kilde: Unsplash

 

French Open 2020

Det blir ekstra spennende å følge med på French Open i år, med de imponerende resultatene som Casper Ruud har vist den siste tiden. Selv om det ikke er forventet at 21-åringen skal hevde seg i toppen, er det ingen tvil om at han vil gi spillere både under og over på rankinglisten tøff konkurranse, akkurat som Roger Federer fikk oppleve i det siste settet under French Open i fjor. Det var Rafael Nadal som til slutt gikk seirende ut av turneringen i 2019 og tok sin 18. Gram Slam-tittel. På sider som bet365 kan du finne vinneroddsen på de største favorittene, enten du er interessert i sportsspill eller bare liker å følge med på vinnermuligheten til de ulike spillerne. De største favorittene til å gå seirende ut av French Open 2020 er Rafael Nadal og Novak Djokovic, men de har sterke utfordrere som Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Andy Murray, Alexander Zverev og den gamle traveren Roger Federer.


Copyrighted content. All Rights Reserved.