Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Louvre

Louvre i Paris er et av de mest ikoniske og kjente museene i verden. Det ble opprinnelig bygget som et slott i 12. århundre og ble offisielt åpnet som et museum i 1793. I dag er det et av de mest besøkte museene i verden og er kjent for å ha hjem til noen av de mest berømte kunstverkene, inkludert Mona Lisa av Leonardo da Vinci.

Fra italienske gjenstander fra antikken til egenskaper av Franske kunstnere, er Louvre et stort sammendrag av kulturhistorie. Det er et utrolig utvalg av kunstverk, inkludert skulpturer, malerier og antikke fotografier. Noen av de mest kjente kunstverkene som kan sees på Louvre inkluderer Venus de Milo, Winged Victory of Samothrace, Mona Lisa, The Consecration of the Emperor Napoleon og The Raft of the Medusa.

Inngangsprisen på Louvre er på cirka 15-17 Euro for voksne (litt avhengig av hvor du kjøper billetten), og gratis for barn under 18 år. Louvre har også et spesielt tilbud som gir gratis adgang til museet på den første lørdagen hver måned etter kl. 18. Det samme gjelder på Frankrikes nasjonaldag som er den 14. juli. Vi vil imidlertid ikke anbefale å besøke museet på disse tidene hvis du kan ta deg råd til å betale for det, da det vil være vært mye besøk på disse tidene som det er gratis.

Louvre er åpent alle dager unntatt tirsdager, og beste tiden å besøke museet er tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen. Det er også stengt 1.juledag, 1. nyttårsdag og 1.mai. Vi anbefaler å kjøpe billetter på forhånd online, da du samtidig vil få oppdaterte åpningstider for aktuell besøksdag.

Når man er i Paris, er det mange måter å komme seg til Louvre. Det er enklest å ta metroen til stasjonen Palais Royal Musée du Louvre. Det er også mulig å ta buss eller taxi. Hvis du er i nærheten, kan du selvsagt  gå til Louvre.

Foralle som ønsker å oppdage den rike kunst- og kulturhistorien som Louvre har å tilby, er det et must å besøke museet når man er i Paris. Det er nærmest flaut å komme hjem fra en tur til Paris i Frankrike uten å ha besøkt dette ikoniske museet.

Medet enormt utvalg av kunstverk og andre egenskaper, er det et utmerket sted å utforske og lære. Det er også et flott sted å se på kunstverkene og føle hvordan de kan påvirke oss.


Copyrighted content. All Rights Reserved.