Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Se sport i verdensklassen i Paris

 

Kilde: Pixabay

Paris er gjerne mest kjent for sin romantiske atmosfære, sin vakre arkitektur, herlige mat og sist, men ikke minst, Europas eneste Disneyland. Men visste du at byen også har mye å by på for deg som er interessert i sport?

Fotball

Som i store deler av Europa er fotball den største idretten både målt etter utøvere og tilskuere både i Frankrike og Paris. Hvis du ønsker å se fransk elitefotball mens du er i Paris, er det Parc des Princes sør-vest i byen du skal til - hjemmebanen til Paris Saint-Germain og også verdens dyreste fotballspiller, Neymar, som ble hentet til byen for mer enn utrolige to milliarder norske kroner.

Paris huser selvsagt også Stade de France, hjemmebanen for det franske landslaget. Stade de France har plass til hele 80,000 tilskuere og er med det den åttende største fotballstadionen i Europa, og den tiende største i verden. I tillegg til fotball er stadionen også mye brukt for store konserter. Verdensstjerner som blant annet Madonna, Paul McCartney, The Rolling Stones, AC/DC og nyere artister som Beyoncé, Lady Gaga, Justin Timberlake og Bruno Marsk har alle holdt konserter her.

Det er også mulig å få en guidet omvisning bak kulissene på stadionen, der du får se blant annet spillergarderoben og selve banen.

Sykling

 

Kilde: Pixabay

Etter hvert som vi har fått flere gode norske syklister som Thor Hushovd og Alexander Kristoff, har flere nordmenn virkelig fått øyene opp for sykkelsporten. Intet ritt er gjevere - eller mer krevende - enn Tour de France, som byr på hele tre uker med intens sykling og minimalt med hvile for utøverne. Og den mest berømte etappen er selvsagt sluttetappen, med spurten som går langs vakre Champs-Élysées - midt i Paris. Ønsker du å se sykkelløpet i levende live gjelder det å være tidlig ute, både med å skaffe deg flybilletter og hotell, og med å være på plass langs ruten den dagen det gjelder!

Tennis

Hvert år i månedsskiftet mai-juni spilles det tradisjonsrike mesterskapet French Open på Roland-Garros stadion i Paris. French Open er det eneste av de fire Grand Slam-mesterskapene som spilles på grusbane, som gir fordeler til helt andre typer spillere enn når det spilles på gressbane eller "hard court". Grusbaner senker nemlig farten på ballen betydelig sammenlignet med de andre to banetypene. Dermed får du ikke samme fordel av for eksempel harde server eller serve og volley-angrep.

Forskjellen er så stor at mange av de største tennisspillerne - som alle har en rekke Grand Slam-titler i sekken - faktisk aldri har klart å vinne French Open. I løpet av de siste femti årene er det kun syv spillere på herresiden som har vunnet både French Open og Wimbledon - et mesterskap som spilles på gressbane.


Copyrighted content. All Rights Reserved.