Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

En spennende sesongavslutning venter for Paris’ fotballhelter

Paris Saint-Germain, også kalt PSG, er en viktig del av identiteten i Paris for alle som liker å følge med på byen mest kjente sportslag. Fotballklubben er byens stolthet, og har i mange år dominert den nasjonale ligaen. Noen mener det har blitt for lett for PSG etter at superstjernene inntok klubben for noen år siden, og enkelte utenforstående har hevdet at franske Ligue 1 er en middelmådig liga som er alt for lett for PSG.

Denne sesongen byr imidlertid på helt andre premisser enn hva man har sett de seneste årene. I det 34 av 38 kamper er spilt i årets sesong, er det overraskende nok Lille som fører an på tabellen, ett poeng foran PSG og to poeng foran Monaco. Lyon følger på fjerdeplass, men med seks poeng bak førende Lille, virker det som om landets nest største klubb er ute av dansen.

 

Kilde: Pixabay

Ikke bare spenning i den nasjonale ligaen

Det er ikke bare i Ligue 1 at PSG må holde fokus denne våren. Klubben tok seg også videre til semifinalen i Champions League, etter en imponerende sammenlagtseier etter dobbeloppgjøret mot de tyske mesterne i Bayern Munchen. Etter en utrolig 3-2 seier på bortebane i det første oppgjøret, hadde PSG overtaket da returoppgjøret ble spilt på Parc de Princes. Selv om den kampen endte med et 1-0 tap, gikk PSG videre på bortemålsregelen.

I semifinalen venter nok et knalltøft oppgjør når det er Manchester City som står på motsatt banehalvdel. Hvis PSG klarer å gå videre, venter Chelsea eller Real Madrid i Champions League-finalen. Skal man tippe på bet365 odds tips, får man 4 i odds på at PSG vinner hele turneringen. Manchester City er favoritten, med 2.37 i odds. Da kan PSG klare det de ikke klarte i fjorårets turnering, som endte med tap i finalen mot Bayern Muchen. Helt siden Qatar gikk inn med store investering i PSG, har det uttalte målet vært å vinne verdens gjeveste klubbturnering, men enn så lenge har finaletapet i 2020 vært det nærmeste klubben har kommet.

 

Kilde: Pixabay

Superstjernenes fremtid kan også avgjøres av sesonginnspurten

Det er ikke uten grunn til at denne sesonginnspurten blir svært viktig i den franske hovedstaden. Lagets to største stjerner, brasilianske Neymar og den lokale helten Kylian Mbappé, har begge kun ett år igjen av kontrakten sin når sommeren kommer. I fotballverdenen betyr det at det enten er på høy tid å skrive ny kontrakt, eller så selges man, ettersom ingen klubber ønsker å risikere at spillere kan forlate klubben gratis når kontrakten utløper.

Det har vært spekulert i mange måneder om hva som kommer til å skje med PSGs største stjerner, men enn så lenge har kontraktsforhandlingene dratt ut, til tross for mange spekulasjoner om at partene skal ha nærmet seg enigheter flere ganger. Kanskje avventer de to stjernene for å se hvordan klubben gjør det i Champions League. Neymar har vært sterkt linket til en retur til gamleklubben Barcelona og en gjenforening med Lionel Messi, mens Mbappé på sin side er ønsket av alle de største klubbene i Europa. Det er derfor noen svært spente uker og måneder i vente for alle som liker fransk fotball og PSG.


Copyrighted content. All Rights Reserved.