Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Opplev noen av fotballverdens største stjerner på nært hold i Paris

Franskmenn er et stolt folkeslag, og pariserne er ikke noe dårligere, spesielt når det gjelder byens største fotballag – Paris Saint-Germain, også kjente som PSG. Klubben har historisk sett alltid vært et av fransk fotballs mest dominerende lag, og i det siste tiåret har dominansen lokalt blitt enda større. Klubben er nå eid av Qatar Sports Investment, som gjør alt de kan for å gjøre klubben til den beste klubben også i internasjonale turneringer.

 

Kilde: Pexels

Drømmen om Champions League-troféet

Helt siden Qatar Sports Investment tok eierskap av PSG, har målet vært å løfte fotballverdens gjeveste klubbtrofé, nemlig Champions League. Klubben har siden 2011/2012-seongen vært en fast gjenganger i turneringens sluttspill, men gang på gang har det stoppet opp før de når målet. I firesesonger på rad endte de opp med å bli slått ut i kvartfinalen, mens fra 2016/2017 til 2018/2019 endte PSG med å bli slått ut i første utslagsrunde etter gruppespillet.

En av mest kjente kampene er dobbeltoppgjøret mot Barcelona i 2016/2017-sesongen. Etter en svært overbevisende 4-0-seier hjemme i første oppgjør, tenkte mange at dette var sesongen da PSG skulle gå hele veien. Men i returoppgjøret, som skulle være en enkel økt med tanke på at de hadde fire mål å gå på, endte med at Barcelona vant 6-1 og gjennomførte Champions League-historiens største comeback. Oppgjøret er en av de mest utrolige kampene i turneringens historie, der tre av Barcelonas scoringer kom i sluttminuttene.

Kilde: Pexels

Klart for revansje i årets Champions League?

Sommeren etter å ha blitt slått ut endte PSG opp med å kjøpe Barcelonas brasilianske stjernespiller, Neymar, i det som er foballhistoriens dyreste overgang. Årets Champions League-sluttspill kommer derfor til å bli høyinteressant på mange måter. PSG møter nemlig Barcelona igjen, til manges spenning. Dette blir en sjanse for PSG å ta revansj for det forsmedelige tapet for noen sesonger siden.

Et annet helt sentralt aspekt er sagaen om Messis framtid i Barcelona. Argentineren overrasket en hel fotballverden da han ville forlate Barcelona sist sommer, men en overgang ble aldri noen realitet. Til sommeren kan Messi signere gratis for en ny klubb, og  han har lenge vært linket til PSG. Klubben er en av de få som kan ha råd til å signere argentineren.

Samtidig blir det Neymars første møte med sine tidligere lagkamerater. Brasilianeren ble opprinnelig hentet til Barcelona for å være mannen som skulle ta over etter Messi, men katalanerne ble tatt på senga da han annonserte at han ville forlate klubben, og heller gikk etter den større kontrakten som PSG tilbød.

Oppgjøret blir et av høydepunktene når Champions League-sluttspillet starter. Bet365 oddsen har PSG som knepen favoritt til å gå videre på Barcelonas bekostning. PSG står med 13 i odds til å vinne turneringen, mens Barcelona gir 17 ganger pengene i skrivende stund.

Flere superstjerner enn noen gang før

I tillegg til Neymar, kan PSG skilte med flere stjerner enn de noensinne før har hatt. Mbappé er ansett som en av fotballverdens største talenter, mens Di Maria og Veratti er spillere av øverste klasse. Med Pochettino som ny manager, tenker mange at PSG endelig er på vei til å lykkes med det store målet – å løfte Champions League-troféet.


Copyrighted content. All Rights Reserved.