Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

Ferie og fotball i Paris

Paris anses som et romantisk reisemål, perfekt for forelskede par. Men Paris er så mye mer. Her finner du shoppingområder, vakker arkitektur, massevis av barer og restauranter og en atmosfære du aldri før har vært borti. Du finner også mange sportsbegivenheter i Paris, noe som gjør byen til den perfekte destinasjon for en fotballreise. Men hvordan går du egentlig frem for å få den optimale ferien?

Foto: Pixabay

Besøk de obligatoriske severdighetene

Paris er hjem for mange severdigheter, deriblant Eiffeltårnet og Louvre-museet. Spesielt førstnevnte må du få med deg når du er i Paris. Det er dog vanskelig å gå glipp av det – tårnet raver nemlig over byen og kan ses fra mange områder. Aller helst bør du besøke toppen av tårnet. Det går heis opp, og på toppen kan du nyte utrolig utsikt og besøke en suvenirbutikk for å kjøpe gaver til de hjemme. Det kan også anbefales å kjøpe med en typisk fransk baguette, en hjemmelaget appelsinjuice og et pledd og slå deg ned på gresset foran tårnet for en tradisjonell, fransk piknik.

Louvre på sin side, er blant de mest populære museene i verden. Her kan du få med deg verdensberømte Mona Lisa, og arkitekturen i seg selv er ut av en annen verden. Paris og Louvre er hjem for en rekke filmer og serier: https://www.aftenposten.no/kultur/, der handlingen er lagt til mystiske omstendigheter og tyverier – med andre ord er dette det perfekte utgangspunktet for en spennende ferie.

Foto: Pixabay

Fotball i lysenes by

Paris kalles lysenes by, grunnet alle lysene fra Eiffeltårnet som lyser opp byen på kveldstid: https://www.vg.no/forbruker/. Men også stadion i Paris - Parc des Princes – lyser godt opp. Her spiller Frankrike hjemmekampene sine, og er du heldig, kan du kombinere ferien din med en fotballkamp.

Frankrike er nemlig blant verdens største fotballnasjoner, og supportere verden over følger med på hva som skjer i de franske lagene, for eksempel når spillere bytter lag: https://extra.bet365.com/news/. Aktører som bet365, som tilbyr spill på nettet og nyttige oddstips, har gitt Frankrikes landslag odds på 7.00 for å vinne VM neste år. Kun Brasil har bedre odds. Med andre ord er forventningene skyhøye til det franske landslaget, og legger du neste års sommerferie til Paris, er du derfor garantert en helt unik fotballopplevelse samtidig.

Hvordan kommer du deg til Paris?

Å reise til Paris er enkelt. Du kan ta tog nedover i Europa og på den måten få med deg flere destinasjoner underveis. Eventuelt kan du kjøre, så har du bilen tilgjengelig på ferien også. Den enkleste måten å reise på er dog med fly. Turen er unnagjort på et par timer, avhengig av hvor i landet du reiser fra. Det er flere flyplasser i området rundt Paris, og det går også daglige avganger fra flere av flyplassene i Norge.

Med andre ord er Paris-ferien nærmere enn du tror, og du kan reise nesten akkurat når du vil. Allikevel lønner det seg å planlegge litt på forhånd – i hvert fall om du vil ha så mye som mulig ut av ferien. Da er du sikker på at ferien blir akkurat slik du vil.


Copyrighted content. All Rights Reserved.