Din ferieguide til Paris!

ParisGuiden.net

PSG - en av de kuleste fotballklubbene i verden?

Paris Saint-Germain FC, bedre kjent som PSG, er den eneste fotballklubben i Paris, Frankrike, og spiller sine hjemmekamper på Parc des Princes. Klubben ble stiftet i 1970, og etter et oppkjøp av klubben gjort av Qatar Sports Investments i 2011 har det virkelig blitt satt fokus på å ta klubben til verdenstoppen. Siden den gang har klubben opplevd økt suksess, og faktisk er klubben i dag kanskje like mye en kommersiell suksess som at den er en fotballsuksess. Hvordan har det skjedd?

Kilde: Pixabay

En klubb med kommersiell suksess

Siden Qatar Sports Investments oppkjøp av Paris Saint-Germain har laget gått fra å være en hvilken som helst fotballklubb, til å bli en pengemaskin med mål om markedsrettigheter og kommersiell suksess, samt å nå toppen av tabellen i Champions League. For å oppnå dette målet ble det blant annet brukt en svimlende sum på 220 millioner euro for å få stjernespilleren Neymar fra Barcelona til PSG, og han ble med det tidenes dyreste oppkjøp. PSG har også som mål å skape tidenes drømmelag. Dette fokuset på store oppkjøp og kommersialitet er kontroversielt, og mens noen påstår at PSG ikke lenger har noen sjel eller tradisjon, liker mange klubbens nye identitet. Det kan sees fra den enorme populariteten klubben har i hjembyen Paris, samt ellers i Frankrike.

Det er vanlig blant fotballklubber å selge merchandise til supportere, og de store klubbene tjener årlig ensorme summer på dette. PSG har likevel tatt merkevaren et steg videre, og tilbyr blant annet en livsstilbutikk i Korea, som den første europeiske fotballklubben til å gjøre dette. Dessuten har store kjendiser som Beyoncé, Will Smith og Justin Timberlake vist seg i PSG-utstyr, og et samarbeid med Jordan Brand har ført til et skyhøyt salg av PSG-t-skjorter. På tross av den kommersielle suksessen legges det også vekt på at laget ønsker å representere Paris, og er derfor populære i hjembyen. Dessuten, som en ung og innovativ klubb med stor suksess, blir PSG også ansett som en av de kuleste fotballklubbene i verden, noe som gjør at stadig flere fans flokker seg til klubben.

Kilde: Pexels

Sliter i årets Champions League

På tross av stor kommersiell suksess, hjulpet av deltakelser og fjorårets finaleplass i Champions League, har så langt ikke denne sesongen gitt like gode resultater. I stedet viser odds funnet ved spill på nettet, som bet365 en 1.8 for at de kvalifiserer seg fra gruppespillet i Champions League, med en foreløpig 3.plass i gruppe H. De ligger altså under både Manchester United og RB Leipzig, som begge er svært sterke lag. PSG har for tiden en vinnerodds på 14.00 totaltsett, til forskjell fra fjorårets vinner Bayern Münchens odds på 3.75.

På hjemmebane i Frankrike går det langt bedre, med en foreløpig ledelse på tabellen i Ligue1, og en 6-poengs ledelse over hovedrivalen Marseilles, som ligger nede på en 4.plass. Mye tyder dessuten på at PSG-eierne ønsker å beholde lagets to toppspillere Neymar og Mbappé også i årene som kommer, og med den enorme suksessen PSG har hatt i løpet av få år er det ikke usannsynlig at de også snart kan heve seierspokalen i Champions League.  


Copyrighted content. All Rights Reserved.